Home Scouting St. Stefanus Speltakken Fotoalbum Verhuur ouders en leden Contact


Lid worden

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!

Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van scouting Sint Stefanus? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Vul dan je gegevens in op het inschrijfformulier.


Informatie over het lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Sint Stefanus kun je eerst 4 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep.  Mocht je het na 4 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!


Wil je lid worden, let dan wel op het volgende

- Je kunt 4 keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden. Word je geen lid,
dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.
- Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt., moet je je altijd afmelden bij de leiding.
- Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit*blouse of trui* draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

Hoe oud ben jij?

Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken.
Bevers: 5-7 jaar
Welpen: 7-11 jaar
Scouts: 11-15 jaar
Explorers: 15-18 jaar
Roverscouts: 18-21 jaar

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van Sint Stefanus, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere             scout in Nederland hetzelfde.
         

Als lid van Scouting...

□ beleef je uitdagende activiteiten!

□ ontmoet je nieuwe vrienden!

□ kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!

□ leer je je eigen grenzen ontdekken!

□ ontvang je een Scoutcard!

□ krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!

□ ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!

□ ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!


Meer weten over het lidmaatschap?

Kijk dan verder op deze site of neem contact op met de ledenadministratie@ststefanus.nl


Contributie


         Ieder lid van Sint Stefanus betaalt evenveel contributie die per speltak is vastgesteld. En word verwacht maandelijks te worden                    overgeboekt naar
NL34 RABO 0172925126 t.n.v. Scouting ST. Stefanus o.v.v. De naam van uw kind of gezinslid.


Bevers: € 11,50 p/m

Welpen: € 13,50 p/m

Scouts: € 13,50 p/m


Over het algemeen heeft de leiding niets te maken met de contributie. Dit wordt allemaal geregeld door de penningmeester. Bij de penningmeester kun je terecht met al je vragen met betrekking tot de contributie penningmeester@ststefanus.nl

De contributie kan pas worden stopgezet, nadat is afgemeld bij de eigen leiding van de speltak en bij de ledenadministratie. Deze afmelding moet per uitschrijf formulier en/of email worden ingediend bij de ledenadministratie.Installeren


Je hebt al een paar keer meegedraaid met de groep en besluit lid te worden van de groep. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt eenmaal per seizoen plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent ‘overgevlogen’ naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent.

De traditie

Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk de tekens voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

Scoutfit

Vanaf het moment dat je lid bent geworden bij de groep draag je de Scoutfit*blouse/trui*. Tegelijkertijd schaf je ook een groepsdas aan, die je vanaf het moment van installeren mag dragen, zoals je dat hierboven al kon lezen. Waar je de Scoutfit kunt kopen en welke groep wat precies draagt, lees je op de pagina Scoutingfit.


Scoutfit
De Scoutfit laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil.

Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het kamp en jaarlijkse groepsactiviteiten doe je als lid van Scouting je Scoutfit aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je alleen de blouse/trui dragen, zonder tekens, das en dasring. Als je geïnstalleerd bent, mag je je complete Scoutfit dragen.

Alle onderdelen van de Scoutfit zijn verkrijgbaar bij de Scoutshop via www.scoutshop.nl. Op de website van de ScoutShop vind je ook adressen van de ScoutShop-winkels.


Leiding worden


Scouting is een organisatie die draait op vrijwilligers. Iedere week hebben grote groepen kinderen en jongeren plezier in het Scoutingspel.

Regelmatig zijn we bij onze Scoutinggroep op zoek naar nieuwe leden die ons leidingteam willen versterken. We willen immers zoveel mogelijk kinderen en jongeren het Scoutingspel laten beleven. Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team. Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken, leuke programma's te verzinnen en lekker buiten bezig te zijn? Ben je enthousiast en wil je tijd te investeren in een leuke nieuwe hobby? Neem dan contact op met het groepsbestuur.

Copyright © 2012 Scouting St. Stefanus, Designed by Dennis Jansen, Marga Meijer

Hoe word ik lid?

SiteLock